top of page

Vermeer'ın "İnci Küpeli Kız" Tablosundan 10 Milyar Piksellik Bir Panorama Fotoğrafa...


Hirox Europe 'tan Emilien Leonhardt and Vincent Sabatier; Vermeer tarafından 1665 yılında 44x39cm boyutunda resmedilen "İnci Küpeli Kız" portresini; her pikselin 4.4 mikron boyutuna denk geldiği 10 Milyar Piksel çözünürlükte fotoğraflama başarısı gösterdiler.


Bu proje; tablonun yüzey durumunu değerlendirmek ve geçmiş restorasyonlar hakkında fikir elde edilmek için yapıldı. Özel ekipmanlarla ilk 10 milyar piksel çözünürlüğe sahip (93,205 x 108,565) ilk panorama fotoğrafı çektiler.


Proje Videosu:


Bir gecede 9.100 fotoğraf otomatik olarak çekildi ve bher pikseli 4.4 mikrona denk gelecek şekilde panorama olarak birleştirildi. Böylelikle müthiş bir çözünürlük elde edilmiş oldu.


Leonhardt ve Sabatier'in bir sonraki hedefi 1 pikselin 1.1 mikrona denk geleceği şekilde daha da yüksek çözünürlükte bir 3D görüntü elde etmek. Böylelikle bu 3D görüntüyle tablonun topografisi incelenerek, hangi alanlarının daha yüksek veya alçak olduğunun belirlenmesi mümkün olacak.


Panorama tam çözünürlükte ve tam ekran görüntülenebilir şekilde ikilinin web sitesinde mevcut, Ayrıca, daha detaylı incelenen 10 farklı alanın da daha fazla zoom yapılarak incelenebilmesi mümkün. Bu bölgelerin tam 3D haritasına da websitelerinden ulaşılabiliyor.


10 Milyar Piksellik Panorama Fotoğrafı İncelemek için ikilinin Web Sayfası İçin: https://www.micro-pano.com/pearl/index.html


132 görüntüleme0 yorum
bottom of page