top of page

Sony A7 IV Hakkında Bilgiler Sızmaya Başladı!



2018 yılının Nisan ayında piyasaya sürülen Sony A7 III, 24 Megapiksellik arkadan aydınlatmalı tam kare sensörü, 693 faz algılama noktalı netleme, saniyede 10 kare çekim hızı, 5 eksenli 5 stop sabitleme gücüne sahip IBIS sistemi, kesme uygulamadan 4K 30P veya 1080p 60P video kaydı imkanı, çift SD kart yuvası ve bir pil ile 710 kare fotoğraf çekebilmesiyle, Full Frame aynasız kamera pazarında büyük bir atılım sağlamıştı.


Sony A7 III'ün tüm bu özellikleri, görece uygun bir fiyata kullanıcısına en üst düzey tam kare gövdelerde sunulan özellikleri ve hatta fazlasını sunmuş, bu da A7 III'ü fotoğraf tarihinde, pazarı şekillendiren en başarılı, en popüler modellerden biri haline getirmişti. Ürün, gelişmiş, kullanışı ve yüksek kaliteli video kaydı yapabilmesi ile videocular arasında da oldukça tutulmuştu.

Sonu bu modelden sonra A7R IV, A9, A9 II, A7S III, A7c, A1 gibi bir çok model piyasaya sürmüş, ancak A7 III'ü 3 yılı aşkın bir süredir güncellememişti. Kuşkusuz bunda, A7 III'ün kızışan tam kare aynasız kamera pazarında hala güncelliğini koruduğu gerçeği önemli rol oynadı.


Ancak; sonyalpharumors 'un haberine göre; yeni A7 IV kapıda. Güvenilir bir kaynaktan alınan bilgilere göre; yeni Sony A7 IV; yeni geliştirilen 33 megapiksel bir sensöre sahip olacak. Bu sensör de yeni geliştirilen 5.5 stop görüntü sabitleme imkanı sunan gövde içerisinde görüntü sabitleme sistemine yerleştirilecek. Bu sistem, Sony'nin A1 ve A7S III modellerindeki gibi video kaydında gelişmiş bir sabitleme imkanı sunan "Active Stabilizisation" özelliğini de kullanıcılara sunacak.


Yeni Sony A7 IV'ün, (eğer çip krizi imkan verirse) Ekim 2021'de piyasaya sürülmesi planlanıyor.


Kamera ile ilgili daha detaylı bir bilgiye ulaşılmış değil. Bilgiler açığa çıktıkça sizlerle paylaşacağız. Yeni A7 IV'ün, A7 III kadar ses getiren bir model olmasını ümit ediyoruz.


*Fotoğraf temsili olup, kameranın A7R IV, A7S III, A9 II, A1 ile aynı gövdeye sahip olup olmayacağı henüz belli değil.





58 görüntüleme0 yorum
bottom of page