top of page

DXO PureRAW - RAW Formatında Gürültü Azaltma



DXO firması tarafından piyasaya sürülen DXO PureRAW, RAW fotoğraflarınızın kamera ve objektif bilgilerinden yola çıkarak, tek tıklama ile yüksek doğruluklu otomatik gürültü azaltma ve objektif düzeltmeleri yapmayı vaadediyor.

Bir çok kamera ve objektifi bilimsele en yakın şekilde inceleyen DXO markası, buradan elde ettiği tecrübeyi uzun zamandır DXO Photo Lab yazılımıyla kullanıcılarına sunuyordu. DXO PureRAW ise, bu tecrübenin en son dışavurumu.


Programın rakiplerinden en büyük farkı; RAW fotoğrafların gürültü azaltma ve objektif düzeltmelerini yaptıktan sonra, yeniden RAW formatında (Digital Negative-DNG) olarak kullanıcıya sunması. Kullanıcı, isterse bu işlemden önce yaptığı ayarları geri uygulayabiliyor, isterse de normal bir raw fotoğrafı işlediği gibi işleyebiliyor.

Geçtiğimi.z günlerdir YouTube kanalında test ettiğim bu başarılı program konusunda bir uyarıda bulunayım. Öncelikle yapılan işlemi mutlak %100 yaklaştırarak denetleyin. Özellikle de parlak yansıma olan alanları incelemenizi öneririm. Ben video incelemesini yaptıktan sonra bazı fotoğraflarda bu konuda sorunlar (piksel toplanlaları ve bozulmalat) olduğunu fark ettim. Mutlaka programın yeni sürümleri geldikçe bu tür sorunlar giderilecektir.


129$ fiyat etiketi olan program, şu an itibariyle 89,99$ ücretle satılmakta. Dileyenler 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü buradan indirebilirler.




25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page